Om Linda

Jag heter Linda Odén och har arbetat som lärare sedan 1998. Mina ämnen är svenska, engelska, svenska som andraspråk, historia och religion. Jag är en hobbypluggare av rang och det senaste ämne jag läste in är svenska som andraspråk. Jag har också pluggat för att få behörighet att undervisa i svenska och engelska även på gymnasiet.

Just nu jobbar jag som lärare i svenska och engelska på Estetiska programmet och Introduktionsprogrammen, på ett gymnasium utanför Göteborg.

Parallellt med läraryrket har jag skrivit All In, en lärobok för engelska inför steg 5 tillsammans med en gammal kollega och jag har också gjort fyra nybörjarhäften i engelska för äldre nybörjare som heter English from the beginning. I början av 2017 kom Start with English from the Beginning, som är en del av ett startpaket för nyanlända elever. Jag har också skrivit en svenskbok som heter Inför svenska/SVA 1 och är precis vad den heter en bok där eleverna kan repetera högstadiekursen, nå betyg och vara förberedda för gymansiestudier i svenska eller sva. Dessa läromedel ges ut av Liber.

I januari 2009 startade jag bloggen Lilla O där jag skrev om både skola, litteratur, aktuella händelser, jämställdhet och annat jag hade på hjärtat.  Det blev snart lite rörigt och istället skapade jag bokbloggen enligt O. Jag var ganska trött på att debattera skolfrågor, men efter några månader började jag sakna det. Twitter räckte liksom inte till.  Ordklyverier handlar om läraryrket på mitt sätt. Självklart följer jag den aktuella skoldebatten, men jag vill också fundera kring mer allmänna undervisningsfrågor. Då litteratur ligger mig varmt om hjärtat kommer jag att bjuda på en hel del boktips både för elever och lärare.

Ordklyverier är både en blogg och ett företag. Främst skriver jag läromedel för Liber, men också handledningar till böcker som ges ut av Vilja förlag. Jag har också granskat och gett feedback på läroböcker.

Kontakta mig för vidare information på mailadressen info@ordklyverier.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *