Idag har vi haft studiebesök i klassen. 7 herrar och 1 dam från Karlshamn var i klassen under ett arbetspass. Vi jobbade vidare med vå saga om sälen Sture som vi skriver i Powerpoint. Vi har gjort de 4 första sidorna gemensamt och när barnen nu börjar bli färdiga med att måla till texten så får de själva lägga till en ny bild och skriva den fortsättning som de vill ha. Nu är det barnskrivning som gäller – ingen rättning alltså! Barnen får skriva klart sin saga och sedan läser de hela sagan med stöd från bilderna de ritat. Barnen har börjat samarbeta riktigt bra och de hjälper varandra och tipsar varandra om vad man kan göra. Våra besökare var väldigt imponerade av hur snabbt de lärt sig att hantera datorn och PowerPoint. Det är bara att konstatera att de är riktigt duktiga!! Bara de lär sig att lyssna lite bättre så kommer barnen i klass 1 Orange att kunna bli hur duktiga som helst samtidigt som de har roligt!!

Kategorier: ITLäsning

Britt-Marie

Jag heter Britt-Marie - mamma till Linda. Jag har snart jobbat 42 år som lärare i åk 1 - 3 och jag tycker fortfarande att det är världens bästa jobb! Detta trots att vårt arbete förändrats så enormt under dessa åren. Hur lyckas man då hålla entusiasmen levande??? Ja, det är ganska enkelt om man är fortsatt nyfiken och vågar ta till sig nya rön - att ständigt söka kunskap är också viktigt! Drivkraften får man från de fantastiska elever och föräldrar som man mött under årens lopp. Jag har detta läsår en trea - det är för övrigt den 14:de trean jag mött under mina år som lärare!! Att få vara med i Lindas blogg blir ytterligare ett lyft! Hoppas jag kan bistå med något som kan kan vara till glädje!

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.