Kan fortfarande komma ihåg hur jag kände mig de gånger som man skulle hålla föredrag inför klassen! Erik Gustav Geijer – känslan glömmer jag aldrig men vad jag skrev och läste om har jag ingen aning om idag!! Det känns alltså helt rätt att vi redan i ettan ser till att eleverna får vara “reportrar” då de berättar om något själva tycker är viktigt. Vi har fått höra om intressanta faktaböcker, fina stenar, ovanliga snäckor och vi har träffat många gosedjur med viktiga historier! Vi har också fått se PowerPoint-presentationer från Sälen, Åre och Idre. Vi har fått följa med till legoland och vi har också fått se filmer frånidrottsuppvisningar. Barnen har själva fått berätta och sedan har det varit tid för frågor till reportern!! Applåderna efteråt ger dem styrka och just nu är detta väldigt populärt! och tänk – de är inte det minsta bekymrade över detta! Viktigt att börja redan i ettan med andra ord! Kan känna att jag är lite avundsjuk! Det är inte förrän idag som jag kan känna mig avslappnad när jag pratar inför en större skara personer.


Britt-Marie

Jag heter Britt-Marie - mamma till Linda. Jag har snart jobbat 42 år som lärare i åk 1 - 3 och jag tycker fortfarande att det är världens bästa jobb! Detta trots att vårt arbete förändrats så enormt under dessa åren. Hur lyckas man då hålla entusiasmen levande??? Ja, det är ganska enkelt om man är fortsatt nyfiken och vågar ta till sig nya rön - att ständigt söka kunskap är också viktigt! Drivkraften får man från de fantastiska elever och föräldrar som man mött under årens lopp. Jag har detta läsår en trea - det är för övrigt den 14:de trean jag mött under mina år som lärare!! Att få vara med i Lindas blogg blir ytterligare ett lyft! Hoppas jag kan bistå med något som kan kan vara till glädje!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.