När Linda frågade mig om jag ville dela skolblogg med henne så svarade jag direkt JA! Det är nämligen så som jag oftast gör – jag känner att jag vill och att det är en utmaning som lockar mig! Detta lockade mig! Sedan så kommer den där tanken – vem i hela världen vill läsa det jag skriver??? Jante slår till och allt dalar ut! Men nu….. nu vill jag, nu ska jag och framför allt nu KAN jag! Under det senaste året har jag varit runt på olika platser och pratat om hur jag i min klass arbetar med IKT. Det startade när barnen gick i ettan med att skriva sig till läsning och idag använder barnen sina datorer dagligen i sitt arbete. De går nu i trean och de är helt fantastiska på alla sätt och vis!! De läser, skriver, reflekterar och utvärderar sitt arbete. De gör fantastiska PowerPoint-presentationer om det de lärt sig, de håller lektioner för sina klasskamrater och de lär sig själva, sina klasskompisar och även sina föräldrar. I klassen använder vi Presstationen och jobbar med de uppdrag som presenteras där. I fredags avslutade vi temat “Ett gott liv”  med  att barnen fick redovisa för varandra om vad de lärt sig. De områdena som vi jobbat med denna perioden var bl.a. vad vi behöver för att få ett gott liv. Vi pratade om vikten av att röra sig, vikten av att äta bra mat och vikten av att få njuta av vår fina miljö. Vi har också pratat om OS och utsett våra OS-hjältar! Oscar och William hade lektion i skogen i torsdags där de berättade om allemansrätten. Presstationen vänder sig till åk 3 – 6. Intresserad?? Kolla in på www.presstationen.se  Här ser ni också lite smakprov på barnens arbeten.

brödbildbild 2Fullkornsfloppen   Detta var kul!!! Vi hittar våra fakta på nätet och i tidningen – vi får en GP varje dag till klassen! Nästa tema börjar på måndag och nu heter temat Håll koll! Mer info kommer här i bloggen eftersom!


Britt-Marie

Jag heter Britt-Marie - mamma till Linda. Jag har snart jobbat 42 år som lärare i åk 1 - 3 och jag tycker fortfarande att det är världens bästa jobb! Detta trots att vårt arbete förändrats så enormt under dessa åren. Hur lyckas man då hålla entusiasmen levande??? Ja, det är ganska enkelt om man är fortsatt nyfiken och vågar ta till sig nya rön - att ständigt söka kunskap är också viktigt! Drivkraften får man från de fantastiska elever och föräldrar som man mött under årens lopp. Jag har detta läsår en trea - det är för övrigt den 14:de trean jag mött under mina år som lärare!! Att få vara med i Lindas blogg blir ytterligare ett lyft! Hoppas jag kan bistå med något som kan kan vara till glädje!

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.